![](https://s.0522.ua/section/logo/upload/pers/13/logo.png?20250205)
15:00, 12 липня 2013 р.
Кіровоградці, придивіться до їжі!
За інформацією Міністерства охорони здоров’я з початком весняно-літнього сезону, зазвичай, створюються сприятливі умови для виникнення та розвитку кишкових інфекцій (вірусний гепатит А, дизентерія, холера, лептоспіроз тощо). Кишкові інфекції – одні з найбільш поширених в усьому світі захворювань. Проте їх можна попередити.
Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області нагадує прості правила, які допоможуть залишатися здоровими:
- не купуйте та не вживайте напоїв і продуктів із простроченим терміном зберігання або якість яких викликає у вас сумніви;
- молоко пийте лише після кип’ятіння;
- сирі та готові продукти в холодильнику зберігайте окремо одне від одного;
- салати вживайте лише щойно приготовані;
- перед їжею обов’язково мийте руки з милом (навіть якщо ви на природі);
- перед приготуванням чи вживанням овочі, фрукти, зелень ретельно мийте під проточною водою;
- усі харчові продукти зберігайте в місцях, не доступних для гризунів і мух;
- не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду сиру воду з незнайомих відкритих джерел;
- краще утримуватися від купання в незнайомих водоймах (хто знає, які кишкові палички плодяться в затишних на вигляд ставках);
- при перших ознаках кишкового захворювання негайно звертайтесь до найближчого медпункту. Не втрачайте час, не займайтеся самолікуванням!
Прес-служба Управління ДСНС в області
![otruenna](https://s.0522.ua/upload/images/news/intext/51d/ff1c0b6436/32b74a4910fd0405a1f35a340356c773.jpg)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
19:45, 28 січня
19:45, 28 січня
19:46, 28 січня
12:35, Вчора
12:35, Вчора
live comments feed...