• Головна
  • На Кіровоградщині почали більше виробляти м’яса і молока
15:04, 25 жовтня 2014 р.

На Кіровоградщині почали більше виробляти м’яса і молока

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–вересні 2014р. склало 51,5 тис.т.

Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–вереснем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогоспо-дарських підприємствах (на 1,1 тис.т або на 7,4%), так і в господарствах населення (на 2,9 тис.т або на 8,9%).

У січні–вересні п.р. загальне виробництво молока порівняно з січнем–вереснем 2013р. збільшилося на 2,8% і склало 265,7 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 16% (40,6 тис.т), у господарствах населення – на 0,7% (225,1 тис.т). Порівняно з січнем–вереснем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 482 кг (на 14,1%) і становив 3894 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–вересні 2014р. порівняно з січнем–вереснем 2013р. зменшилося на 3,2% і склало 416,7 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,5 раза (94,5 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 11% (322,2 млн.шт.). Несучість курей–несучок у січні–вересні 2014р. склала 225 шт. проти 252 шт. у січні–вересні 2013р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 143,8 тис. голів (на 2,8% менше ніж на 1 жовтня 2013р.), у т.ч. корів – 66,6 тис. голів (на 1,8% менше), свиней – 276,8 тис. голів (на 0,1% більше), овець та кіз – 56,2 тис. голів (на 3,4% менше), птиці – 5944,1 тис. голів (на 2,8% менше).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виробництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...