Посів ярих культур та проведення інших польових робіт сільськогосподарськими підприємствами області

Станом на 1 квітня 2015р. господарствами всіх категорій ярі культури (з урахуванням пересіву по загиблих озимих і багаторічних травах) посіяно на площі 59,8 тис.га, зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) – на площі 49,4 тис.га.

У структурі посівів ярих зернових та зернобобових культур найбільшу питому вагу займає ячмінь – 79,1% (39 тис.га).

Сівбу ярих культур на початок квітня п.р. розпочато в усіх районах області, найбільш активно сільськогосподарськими підприємствами 
(крім малих) Олександрійського (7,4 тис.га), Новоукраїнського (4,4 тис.га) та Кіровоградського (3,7 тис.га) районів.

На початок квітня п.р. загибель озимих на зерно та зелений корм (включаючи ріпак) становила 12,2 тис.га, у т.ч. озимі на зерно – 5,9 тис.га 
(на 1 квітня 2014р. – 2 тис.га та 1,3 тис.га відповідно).

Станом на 1 квітня 2015р. під посіви ярих та для підживлення посівів озимих культур внесено 109,5 тис.ц мінеральних добрив або 27,4 кг на 1 га удобреної та підживленої площі.