Грибна пора не за горами. Для багатьох з нас збирання грибів – це захоплююче хобі, задоволення від спілкування з природою. Але, на жаль, в нинішній екологічній ситуації навіть їстівні гриби можуть нанести непоправну шкоду здоров’ю, та й до того ж, як показали сучасні дослідження науковців, поживна цінність цього продукту під великим питанням. До речі, в європейських країнах взагалі не вживають дикорослих грибів – лише гриби, що надходять в продаж від виробників. Але якщо ви просто не уявляєте собі осіннього відпочинку без “тихого” полювання, будьте дуже обережними і якщо маєте хоч найменший сумнів щодо якості знайденого гриба - не ризикуйте своїм життям та здоров’ям!А для тих, хто не збирається залишати рядів прихильників “тихого полювання” наголошуємо, що основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів, неправильне приготування умовно-їстівних та вживання старих або зіпсованих їстівних грибів, грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації. Радимо збирати гриби лише в екологічно чистій місцевості, ні в якому разі не класти до кошика пошкоджених, перестиглих чи невідомих грибів, не дозволяти їх збирати та вживати дітям. А найкраще - споживати гриби лише промислового вирощування, на які у продавця є відповідний сертифікат.