Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області

У січні–лютому 2014 року загальний обсяг виробництва м’яса в області склав 10,4 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–лютим 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах на 0,3 тис.т або на 10,3%, у господарствах населення – на 0,8 тис.т або на 112,5%.У січні–лютому 2014р. порівняно з січнем–лютим 2013р. загальне виробництво молока збільшилося на 7% і склало 33,6 тис.т, у т.ч. сільськогосподарських підприємствах – на 29,3% (7,5 тис.т), господарствах населення – на 2% (26,1 тис.т).Порівняно з січнем–лютим 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 143 кг (на 24,7%) і становив 722 кг.Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні–лютому 2014р. склало 55,1 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – 20,6 млн.шт., у господарствах населення – 34,5 млн.шт.Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі становили 420 г, свиней – 416 г.У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 133,8 тис. голів, у т.ч. корів – 64,4 тис. голів, свиней – 267,9 тис. голів, овець та кіз – 50,3 тис. голів, птиці – 4122,7 тис. голів.