За інформацією Міністерства охорони здоров’я з початком весняно-літнього сезону, зазвичай, створюються сприятливі умови для виникнення та розвитку кишкових інфекцій (вірусний гепатит А, дизентерія, холера, лептоспіроз тощо). Кишкові інфекції – одні з найбільш поширених в усьому світі захворювань. Проте їх можна попередити.
Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області нагадує прості правила, які допоможуть залишатися здоровими:
- не купуйте та не вживайте напоїв і продуктів із простроченим терміном зберігання або якість яких викликає у вас сумніви;
- молоко пийте лише після кип’ятіння;
- сирі та готові продукти в холодильнику зберігайте окремо одне від одного;
- салати вживайте лише щойно приготовані;
- перед їжею обов’язково мийте руки з милом (навіть якщо ви на природі);
- перед приготуванням чи вживанням овочі, фрукти, зелень ретельно мийте під проточною водою;
- усі харчові продукти зберігайте в місцях, не доступних для гризунів і мух;
- не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду сиру воду з незнайомих відкритих джерел;
- краще утримуватися від купання в незнайомих водоймах (хто знає, які кишкові палички плодяться в затишних на вигляд ставках);
- при перших ознаках кишкового захворювання негайно звертайтесь до найближчого медпункту. Не втрачайте час, не займайтеся самолікуванням!
Прес-служба Управління ДСНС в області